Ga naar Content

Landskampioen Ajax zwaait coach Ten Hag uit met gelijkspel tegen Vitesse

Ajax heeft de laatste wedstrijd van het eredivisieseizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen Vitesse. Edson Álvarez redde een punt voor de landskampioen door een aantal minuten voor tijd raak te koppen uit een hoekschop. Daarmee zegt trainer Erik ten Hag de club na vierenhalf jaar vaarwel met een puntendeling in Arnhem.

Ajax-spits Brian Brobbey maakte de openingsgoal in Arnhem - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

In de Gelredome kregen de spelers van Ajax een erehaag voor de wedstrijd van de Vitesse-spelers. Afgelopen woensdag kroonden de Amsterdammers zich voor de 36e keer tot landskampioen na de winst op sc Heerenveen. Doordat het kampioenschap binnen was, had de vertrekkende Erik ten Hag plaats in de basis voor Jay Gorter, Youri Regeer en Devyne Rensch.

Tekst loopt door onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Een sterke openingsfase van Ajax werd na een kwartier spelen bekroond met een treffer van Bran Brobbey. Na een uitstekende steekpass van Dusan Tadic schoof de huurling van RB Leipzig zijn zevende treffer van het seizoen binnen.

Ajax liet de teugels vervolgens fieren waardoor Vitesse via Loïs Openda een aantal keren gevaarlijk kon worden. Debutant Jay Gorter stond echter op zijn post en hield zijn doel schoon door goed in te grijpen en doordat het vizier bij de Arnhemmers niet op scherp stond.

Ineenstorting

Direct na rust was duidelijk dat Vitesse met een goed gevoel de play-offs in wilde gaan. De Arnhemmers drongen aan en kwamen na een messcherpe counter op gelijke hoogte. Openda kon een voorzet op maat eenvoudig binnenlopen. Tien minuten na rust was het opnieuw raak voor de Arnhemmers, want een geblokt schot belandde voor de voeten van Openda en in tweede instantie schoot de spits de 2-1 binnen.

Steven Berghuis was dichtbij een snel antwoord namens Ajax. Brian Brobbey legde de bal panklaar voor de aanvallende middenvelder die de bal vervolgens hard tegen de lat schoot. In de 86e minuut bracht Álvarez de Amsterdammers op gelijke hoogte met een rake kopbal uit een corner.

De grens van honderd doelpunten werd net niet gehaald, want daarvoor komt de ploeg slechts twee treffers tekort. Álvarez had Ajax in de absolute slotfase zelfs de overwinning kunnen bezorgen, maar hij zag zijn inzet opnieuw tegen de lat gaan.

Opstelling Ajax: Gorter; Regeer (Van Gelderen/79), Rensch (Kudus/64), Blind, Tagliafico (Salah-Eddine/64); Álvarez, Taylor, Berghuis, Tadic; Haller (Klaassen/57), Brobbey (Daramy/79)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]