Zwak Koninklijke HFC zakt naar derde plaats, AFC speelt gelijk tegen concurrent

Het is Koninklijke HFC voor de derde wedstrijd op rij niet gelukt om te winnen. Op bezoek bij Kozakken Boys, de nummer zestien van de tweede divisie, werd er kansloos met 3-0 verloren. AFC speelde met 1-1 gelijk tegen Noordwijk, terwijl Jong FC Volendam duidelijk te sterk was voor De Treffers.

Kozakken Boys was een maatje te groot voor Koninklijke HFC - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Door twee doelpunten van Thomas Marijnissen stonden de Haarlemmers bij rust al met 2-0 achter. Tarik Fagrach besliste in de 54e minuut de wedstrijd door de 3-0 te maken. Concurrent HHC Hardenberg versloeg Quick Boys met 3-1 en neemt de tweede plaats over van Koninklijke HFC. HHC heeft 55 punten, HFC en Jong Sparta staan derde en vierde met 53 punten.

AFC staat na dertig duels op de zesde plaats. Tegen nummer zeven Noordwijk leek het even mis te gaan toen Marc de Kruijs een kwartier voor tijd de 1-0 maakte. Gelukkig voor de Amsterdammers was daar Oussama Siali. Hij tekende in de 82e minuut voor de gelijkmaker.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Tayrell Wouter zette Jong Volendam op het juiste spoor - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

De derde Noord-Hollandse club in deze competitie wist wel beslag te leggen op drie punten. Thuis tegen De Treffers won Jong FC Volendam met 3-0. Tayrell Wouter (strafschop), Jim Beers en Jordi Blom waren de doelpuntenmakers in Volendam.

Door de zege staat Jong Volendam nu veertiende in de tweede divisie. De voorsprong op TEC, dat met 6-0 verloor van koploper Katwijk, is één punt. De nummers vijftien en zestien spelen aan het einde van het seizoen play-offs voor lijfsbehoud.