Start van hoofdcontent

CRUQUIUS

nl

Zeer hevige brand groothandel Cruquius onder controle: "Levenswerk in rook op"

13 mei 2022, 15.41 uur · Aangepast 13 mei 2022, 17.08 uur · Door Redactie

Op een bedrijventerrein aan de Crommelinbaan in Cruquius is vanmiddag een zeer hevige brand uitgebroken. De brand woedt bij een groothandel voor cosmetica- en drogisterijproducten. De vlammen sloegen uit het dak en de rookontwikkeling was van grote afstand te zien. De brandweer laat weten dat de brand inmiddels onder controle is. 

Foto: Nieuwsfoto.nl

De brand wordt op dit moment nog geblust door brandweerlieden uit de hele omgeving. Met een grijper wordt nu puin geruimd en er worden nog verschillende grondbluswerkzaamheden uitgevoerd. Twee panden zijn inmiddels opgegeven, naast de groothandel is ook het aannemersbedrijf erachter niet meer te redden.

Eigenaar lichtgewond

Op het moment van de brand waren er twee mensen aanwezig in het pand. Zij hebben de brand geprobeerd te blussen, maar dat lukte niet. Een van de aanwezigen was de eigenaar van het pand, hij is met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gegaan. Verder zijn er geen slachtoffers gevallen. 

NH Nieuws-verslaggever Niels van Steijn sprak ter plaatse met een medewerker die boven aan het werk was. "Ik liep naar beneden, en toen zag ik allemaal zwarte dingetjes door de lucht vliegen. Toen ben ik gaan rennen, naar buiten." De vrouw van de eigenaar van het pand is ook aanwezig, die is duidelijk zwaar geëmotioneerd.

"Je ziet letterlijk een heel levenswerk in rook opgaan", vertelt ze. "Ik ben blij dat het alleen materiële schade is en dat er geen zwaar gewonden zijn gevallen, maar het blijft emotioneel."

Knallen en NL-Alert

Een omwonende liet op Twitter weten dat hij ontploffingen hoort bij het brandende bedrijf. Op foto's is te zien dat het brandende pand al direct zo goed als verloren was, de platen aan de buitenkant trekken krom door de vlammen. 

De veiligheidsregio Kennemerland laat weten dat de knalgeluiden afkomstig zijn van 'gas- en verfflessen'. Denk daarbij bijvoorbeeld aan deoflessen. Vanwege de hoeveelheid rook die bij de brand vrijkwam worden omwonenden geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden. Uit voorzorg zijn ook meetploegen ingezet, die gaan onderzoeken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Mensen in de omgeving hebben een NL-Alert ontvangen.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.