Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Dit weekend weer werkzaamheden Wijkertunnel: Dierenambulance en taxichauffeur vrezen drukte

14 mei 2022, 08.00 uur · Aangepast 14 mei 2022, 14.00 uur · Door Fred Segaar & Jasper Leegwater

De Wijkertunnel is ook dit weekend weer afgesloten voor al het verkeer. De afgelopen weekenden hebben uitgewezen dat deze afsluiting voor grote verkeersproblemen zorgt in de IJmond. Taxichauffeur Henk van der Valk omschrijft het treffend: "Velsen is net een booreiland. Je komt er zo lastig weg, zeker nu de zeesluis nog altijd afgesloten is."

Gevolgen van werkzaamheden voor dierenambulance en taxibedrijf - NH Nieuws

"We hopen dan maar dat er met de tunnel geen bijzonderheden zijn", vertelt Gerrit van Egmond vanuit de dierenambulance. Maar die zijn er aankomend weekend dus weer wel. Voor de Dierenambulance Velsen is dat erg vervelend. "Het moet niet zo zijn dat je op het moment dat je een rit krijgt moet gaan denken, als er maar geen problemen bij de Velsertunnel zijn."

Niet tegenop te plannen

"Dramatisch weer. Om te huilen. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen in deze regio", zegt ook taxichauffeur Henk van der Valk. "Je maakt een planning aan het begin van de dag die sowieso niet altijd loopt hoe je wil, maar hier valt niet tegenop te plannen."

En ook bij zijn klanten vallen de werkzaamheden niet in de smaak, net nu het weer ouderwets druk begint te worden. "De vertragingen die we hebben opgelopen is gewoon drie kwartier, bijvoorbeeld voor een ritje naar Beverwijk", vertelt Van der Valk. "Die mensen worden echt niet blij als de meter blijft lopen en ik ook niet."

Voor Van Egmond is het duidelijk bij wie de verantwoordelijkheid ligt. "Rijkswaterstaat moet er wat aan doen, met die Velsertunnel. Als die niet dichtzit, hebben we hier geen probleem."

NH Nieuws

Rijkswaterstaat

Volgens verkeersadviseur Edwin Boekel kan Rijkswaterstaat niet veel dingen beter doen rondom de tunnelsluitingen dan nu al gebeurt. Mogelijk kan de communicatie over de afsluitingen beter, maar ook dat is volgens hem nog niet zo makkelijk.

Boekel: "Nu zijn de tunnels af en toe kortdurend dicht, en dan zijn er ook kortdurend problemen. Studies tonen aan dat de meeste mensen 'kort en hevig' verkiezen boven werkzaamheden die voor een langere periode duren. Misschien dat de gele omleidingsborden beter kunnen, maar mensen volgen die vaak slecht op. Ze gaan liever af op hun eigen navigatie of kennis van de omgeving."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]