Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

86-jarige Alkmaarse vrouw thuis door twee mannen met mes bedreigd

13 mei 2022, 12.01 uur · Door Aline Bleeker

Onder bedreiging van een mes probeerden twee mannen gisteravond de woning van een 86-jarige vrouw aan de Alkmaarse Leharkade binnen te dringen. Er ontstond een worsteling, waardoor de vrouw viel. Hierbij liep ze lichte verwondingen op. Er zijn nog geen verdachten aangehouden en de politie roept daarom getuigen op zich te melden en vraagt om camerabeelden.

AT5 / Luuk Koenen

De vrouw ziet rond 18.00 uur twee mannen haar oprit oplopen. Ze spreekt de mannen aan, waarna de mannen weer vertrekken. Toch bellen ze binnen een kwartier alsnog bij haar aan.

Terwijl de mannen de bewoonster met een mes bedreigen, proberen ze de woning binnen te komen. Bij de worsteling die vervolgens ontstaat valt de vrouw en roept ze om hulp. Hierop gaan de daders er zonder buit vandoor. Het slachtoffer heeft lichte verwondingen en wordt hiervoor direct behandeld door medisch personeel.

Getuigen

Om de daders te vinden wordt een Burgernet-melding verzonden, zonder resultaat. Daarom probeert de politie in contact te komen met getuigen en mensen die mogelijk camerabeelden hebben van de verdachten.  

Welke kant de verdachten zijn opgelopen, is onduidelijk. Ook een duidelijk signalement van de verdachten ontbreekt. Wel geeft de politie aan dat er 'een duidelijk lengteverschil tussen de beide mannen te zien was' en dat zij donker gekleed waren.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]