Ga naar Content

Ajax heeft opvolger Erik ten Hag binnen: Alfred Schreuder tekent tot 2024

Een dag na het kampioenschap heeft Ajax de komst van Alfred Schreuder wereldkundig gemaakt. De 49-jarige coach volgt Erik ten Hag op die naar Manchester United vertrekt. Schreuder, die eerder al bij Ajax werkte als assistent van Ten Hag, tekent in Amsterdam een contract tot 2024.

Erik ten Hag (l) in gesprek met zijn toemalig assistent Alfred Schreuder - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

"Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp", zegt Schreuder op de website van Ajax. "Ik vind het daarnaast ook erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club."

"Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt", vervolgt Schreuder. "Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten. Maar eerst wil ik met Club Brugge het seizoen succesvol afsluiten. Afscheid nemen met de hoofdprijs, dat is erg belangrijk en ik zal er alles aan doen om dat  te bewerkstelligen."

Assistent van Ten Hag

Schreuder werkte al eerder bij Ajax. In 2018 nam Erik ten Hag hem mee als assistent-trainer. Na anderhalf jaar verliet hij de Amsterdammers om hoofdtrainer bij Hoffenheim te worden. Vervolgens werd hij assistent onder Ronald Koeman bij FC Barcelona. Dat avontuur mislukte en na het ontslag in Spanje streek hij in januari neer bij Club Brugge. Met de Belgische topclub strijdt Schreuder nog om het kampioenschap.

"Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt"

nieuwe ajax-trainer alfred schreuder

Ajax-directeur Edwin van der Sar laat weten dat Schreuder bekend staat als een tactisch sterke trainer. "Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven."

Schreuder tekent een contract dat na dit seizoen ingaat en een looptijd heeft van twee jaar, tot en met 30 juni 2024. In de overeenkomst is een optie opgenomen voor nog een derde seizoen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]