Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Hoofddorper (53) zwaargewond achtergelaten na aanrijding op Aalsmeerse weg

12 mei 2022, 14.26 uur · Aangepast 13 mei 2022, 11.19 uur · Door Redactie

Een fietser is vanmorgen vroeg aan de Stommeerkade in Aalsmeer geschept door een auto. De bestuurder van de auto liet de 53-jarige man uit Hoofddorp die hij omver reed zwaargewond achter en ging er vandoor. Vanmiddag is er een verdachte aangehouden.

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding vanmorgen om 6.00 uur aan de Stommeerkade in Aalsmeer. - Inter Visual Studio

De politie kreeg vanochtend om 05.50 uur een melding van een voorbijganger die de gewonde Hoofddorper op straat had gevonden. Als de hulpdiensten op de Stommeerkade aankomen blijkt het slachtoffer er slecht aan toe te zijn. Hij wordt in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het incident wordt ook een traumaheli ingeschakeld. 

Van achter 

Het slachtoffer kwam waarschijnlijk van de N196 af en fietste in de richting van de Opheliaweg/Aalsmeerderweg. Hij is vermoedelijk van achter aangereden. De politie roept de bestuurder van de auto die hem vervolgens aan zijn lot overliet op om zich te melden. Over de Stommeerkade fietsen veel mensen die naar hun werk op de bloemenveiling gaan. 

Aanhouding

In Hilversum is vanmiddag een 53-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ongeval. Dat meldt de politie op Twitter. Wel zijn ze nog steeds op zoek naar beelden en getuigen van het ongeval. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]