Start van hoofdcontent

EGMOND AAN ZEE

nl

Al 75 jaar lang voorziet de familie Pravisani Egmond aan Zee van ijs

11 mei 2022, 08.00 uur · Aangepast 11 mei 2022, 13.20 uur · Door Redactie

75 jaar geleden zijn de grootouders van Fabio en Daniela Pravisani een ijssalon begonnen in Egmond aan zee. De twee kleinkinderen runnen de zaak nog steeds. "Veel mensen komen hier langs met een herinnering aan vroeger", vertelt Daniela.

75 jaar lang voorziet de familie Pravisani Egmond aan Zee van ijs - NH Nieuws

"Toen mijn opa begon met het maken van ijs had hij maar drie smaken vanille, citroen en hazelnoot", vertelt ijsmaker Fabio. "In mijn jeugd werd de smaak stracciatella in de winkel geïntroduceerd."

Fabio leerde het vak van zijn vader, die het weer van zijn vader leerde. Inmiddels 75 jaar verder maakt Fabio de hele zomer ijs, hij begint om 8.00 uur in de ochtend en gaat pas weg als de winkel dicht gaat. "Het zijn lange dagen, de winkel gaat op z'n vroegst om 21.00 uur dicht."

"Ze zijn wel al vaak in de winkel te vinden, alleen dan om ijsjes te eten"

Daniela pravisani

Al dat ijs wordt geschept door Daniela, de zus van Fabio. "Wij hebben veel vaste klanten, ook mensen uit het buitenland." De moeder van de twee is inmiddels 81 en met pensioen. "Nah, pensioen... ze komt nog wel regelmatig kijken of het wel goed gaat in de winkel", lacht Daniela.

Opvolging

Of de winkel zijn einde vindt bij broer en zus Pravisani? "Ik heb twee kinderen van 6 en 11, maar die zijn nog te jong om te bepalen of ze ons gaan opvolgen", vertelt Daniela. "Van mij mogen ze het overnemen en er 100 jaar van maken", zegt Fabio. "Ze zijn wel al vaak in de winkel te vinden, alleen dan om ijsjes te eten", besluit Daniela.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]edia.nl