Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Actiepartij gaat formeren met PvdA, CDA, Groenlinks en D66

10 mei 2022, 19.18 uur · Aangepast 10 mei 2022, 20.23 uur · Door Redactie

Na zestien jaar oppositie gevoerd te hebben, gaat de Haarlemse Actiepartij nu formeren met de PvdA, CDA, Groenlinks en D66. De vijf partijen zien 'sterke inhoudelijke overeenkomsten' en hebben het zelfde doel voor ogen met de stad. 

Actiepartij

De partijen willen samen met elkaar werken aan een akkoord dat sociaal, duurzaam en progressief is.  "Hierbij komen grote uitdagingen op Haarlem af, zoals de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, inflatie en onzekere financiering vanuit de Rijksoverheid", valt te lezen in een persbericht.

"De beoogde coalitie wil bovenal zorgen voor daadkracht om de plannen voor wonen, mobiliteit, duurzaamheid en onderwijs uit te voeren. Hierbij staat realisatie van bestaande plannen centraal, in verbinding met de burgers in de stad, en in verbinding en met steun van de raad."

Schouders eronder 

Danny van Leeuwen van de Actiepartij is blij dat de partijen elkaar op hoofdlijnen hebben gevonden. Door deelname aan deze coalitie denkt Actiepartij de grootste bijdrage te kunnen
leveren aan een progressieve, groene en sociale stad.

"We willen onze schouders zetten onder de goede dingen die afgelopen periode al in gang zijn gezet en waar we kunnen, zullen we met creatieve ideeën vlot trekken wat snel in beweging moet komen", aldus Van Leeuwen. 

Na zestien jaar oppositie noemt hij deelname aan de coalitie spannend, maar hij heeft er ook vertrouwen in: "Het is nieuw, ook voor Haarlem. Maar we hebben altijd constructief oppositie gevoerd en dat betaalt zich nu uit. Ik denk dat we meer kunnen bereiken als we meedoen in coalitie", vertelt hij aan NH Nieuws. 

De partijen hopen snel een akkoord te kunnen presenteren en aan de slag te gaan, aldus Van Leeuwen. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]