Start van hoofdcontent

BUSSUM

nl

Niet binnen, maar buiten les: Bussumse school opent schoolplein met 'buitenlokaal'

10 mei 2022, 16.34 uur · Door Mark Arents

Kinderen op de Julianaschool aan de Bussumse Kwartellaan zullen regelmatig in de openlucht te vinden zijn, ook tijdens de les. De school heeft sinds kort namelijk een heus buitenlokaal op het schoolplein. "Je hoort allemaal vogeltjes boven je die rondvliegen, daar kom je een beetje van tot rust", geniet achtstegroeper Jelmer.

Buiten lesgeven in Bussum - NH Nieuws

"Het is net alsof je gewoon vrij bent van school. Het is een soort van speeltuin waar je met z'n allen zit te spelen", gaat Jelmer vrolijk verder. In het buitenlokaal repeteert hij vandaag samen met zijn groep voor de eindmusical. "Je hebt hier meer ruimte en zit lekker met iedereen naast elkaar. Zo krijgen we een beetje het juiste gevoel."

"Op deze manier worden de kinderen op een andere manier geprikkeld", legt juf Daisy van Breukelen uit. "Zo houd je ook de aandacht erbij en zijn de leerling zowel betrokken bij de lessen als buiten."

"Rekenen lijkt mij buiten irritant, want dan kan de juf niet helpen op het bord"

Sanne (11 jaar)

Het buitenlokaal is een onderdeel van het hele nieuwe schoolplein voor de basisschool. Met een voedselbos en allerlei groene elementen, spelen de kinderen op een totaal andere plek als voorheen. "Het voelt niet echt als 'school school'", aldus de 11-jarige Sanne, die duidelijk voor ogen heeft welke lessen ze wel buiten wil en welke niet. "Rekenen lijkt mij buiten irritant, want dan kan de juf niet helpen op het bord. Spelling en taal zouden wel kunnen."

Middelbare school

De leerlingen van groep 8 zullen er alleen nog maar een korte periode van genieten, aangezien zij na de zomer naar de middelbare school gaan. "Zometeen op de hogere school zit je alleen maar binnen, dus ik vind het ergens wel jammer dat dit er nu pas is", vertelt Jelmer. "Maar ik vind het leuk voor de volgende mensen die hier op school komen", sluit de 11-jarige Jasmijn aan.

Ook van de winter zou het zomaar zo kunnen zijn dat de leerlingen buiten les krijgen. "Met een dikke jas aan kan dat misschien wel", blikt juf Daisy vooruit. "Dan maken we de lessen wel iets korter", sluit ze lachend af.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]