Start van hoofdcontent

HOOFDDORP

nl

Zwaar dronken Hoofddorpse al slingerend met auto van de weg geplukt

10 mei 2022, 11.03 uur · Aangepast 10 mei 2022, 11.21 uur · Door Redactie

Ze slingerde van de ene naar de andere kant van de weg, sprak bij haar aanhouding met dubbele tong en stonk nog eens ongelofelijk naar alcohol. Een Hoofddorpse automobiliste heeft het gisteren wel heel erg bont gemaakt: ze dronk zeven keer meer dan toegestaan en kroop stomdronken achter het stuur. 

Foto ter illustratie - Foto:

De vrouw viel de politie meteen op toen ze gistermiddag over de Van Heuven Goedhartlaan reed. Naast dat ze flink slingerde, reed ze ook nog eens erg langzaam. Het vermoeden was daarom al meteen dat de vrouw gedronken had. 

Dat bleek ook al snel: toen de politie de vrouw met haar auto aan de kant zette roken ze niet alleen meteen de alcohollucht, maar zagen ze ook dat de vrouw erg vreemd deed. 

Na een eerste blaastest moest ze mee naar het bureau voor een ademtest. Daar bleek ze inderdaad flink te diep in het glaasje gekeken te hebben. 

Straf en boete

De Hoofddorpse werd aangehouden en verhoord door de politie. De officier van justitie zal beslissen welke straf zij krijgt, waarschijnlijk raakt zij haar rijbewijs kwijt en zal ze verplicht een cursus over de negatieve invloed van alcoholgebruik op de verkeersveiligheid moeten volgen. Deze dure cursus moet ze bovendien zelf betalen. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]