Ga naar Content

'Coronageitjes' moeten wennen aan drukte op Amsterdamse boerderij

Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos wordt weer druk bezocht door geitenliefhebbers. Het mooie weer en de meivakantie zorgen voor veel bezoekers. Voor de geiten die in de coronaperiode geboren zijn, is dat even wennen. 

"Tijdens corona konden wij ook geen bezoekers ontvangen", vertelt eigenaresse Corine Riteco. "Toen zijn er natuurlijk ook geitjes geboren en die zijn niet gewend aan de bezoekers. Die geitjes kenden ook die kleine flesjes niet. Daarom renden ze van je weg."

Niet alleen de eigenaresse viel het op. Ook bezoekers vertellen over de 'coronageitjes'. "Ze zijn een beetje bang. Vroeger was dat niet zo. Als je toen melk aan ze gaf, dronken ze het gelijk op", vertellen enkele jonge bezoekers. Een meisje laat weten er wel begrip voor te hebben. "Overal waar de geitjes zijn, zijn mensen. Ik denk dat het de geitjes wel een beetje laat stressen."

Foto:

Gelukkig passen geiten zich snel aan. Zo legt Coriene uit: "Geitjes houden erg van aandacht en eigenlijk merk je er nu niks meer van. Ze zijn weer helemaal bijgekomen." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]