Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Even nagenieten: de huldiging van FC Volendam in vier feestelijke fragmenten

8 mei 2022, 17.12 uur · Aangepast 8 mei 2022, 17.43 uur · Door Jessica Douma

Oranje rook, duizenden vlaggetjes: de huldiging van FC Volendam mag met recht een spektakel genoemd worden. Spelers en staf van 'het nieuwe oranje' werden door duizenden supporters onthaald in de vissershaven van het dorp. Het werd een groot feest om de promotie naar de eredivisie te vieren. 

Binnenkomst van de spelers in de haven - NH Nieuws

Het beginpunt van de huldiging was de haven van Volendam. Hier werden de spelers met een boot binnengehaald. Vervolgens werd er met de roemruchte Heen-en-Weer vanaf de Zeestraat koers gezet richting het Kras-stadion.

Het was natuurlijk niet alleen voor de voetbalfans en inwoners van Volendam feest. De spelers zelf konden ook genieten van een heerlijk biertje bij aankomst. Bekijk de beelden hieronder. De tekst gaat verder na de video.

Stoet met de auto naar het stadion - NH Nieuws

Aan de haven, op de straten. Overal zag het oranje van de mensen. De supporters waren maar wat trots dat hun club volgend jaar weer meedoet op het hoogste niveau van Nederland. De tekst gaat verder na de video.

Blije supporters bij huldiging FC Volendam - NH Nieuws

In het stadion werden de spelers en technische staf op een podium gehuldigd. Het stadion was volgepakt. De spelers zorgden voor het grootste feest, maar optredens van Gerard Joling en John de Bever zorgden dat de feestvreugde werd verhoogd. 

Bekijk hieronder beelden van het stadion. De tekst gaat door onder de video.

Feest in de het stadion van Volendam - NH Nieuws

En dat tot slot nog even terug naar twee weken geleden: de reden waarom er vandaag gefeest wordt. Toen stelde FC Volendam de promotie veilig door te winnen van FC Den Bosch.

De spelers werden toen ook al als helden onthaald. Vandaag deed met dat dus dunnetjes over.

De huldiging van de spelers bij terugkomst in Volendam - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]