Ga naar Content

Knauw in titelaspiraties Koninklijke HFC door thuisnederlaag

Koninklijke HFC heeft zichzelf in de titelrace een slechte dienst bewezen tegen Rijnsburgse Boys. Er werd vanmiddag thuis met 1-0 verloren, waardoor koploper Katwijk uit zicht is geraakt. Ook AFC en Jong FC Volendam gingen onderuit.

Mehmet Yuksel van Koninklijke HFC met een bebloed gezicht - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Furhgill Zeldenrust maakte in de 54e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. De Haarlemmers probeerden het daarna wel, maar de beste mogelijkheden waren voor de nummer vijf van de ranglijst. De wedstrijd werd nog even stilgelegd na een opstootje tussen toeschouwers bij de kantine.

Omdat Katwijk met 3-1 won van ASWH is het gat tussen HFC en de nummer één van de ranglijst opgelopen tot negen punten. Nummer drie HHC Hardenberg klopte TEC en is de Koninklijke tot op één punt genaderd. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan in de tweede divisie.

AFC en Jong FC Volendam verliezen ook thuisduel

AFC ging thuis in Amsterdam verrassend met 3-0 onderuit tegen laagvlieger GVVV. Adham El Idrissi, Byron Burgering en Lars ten Teije maakten de doelpunten op Sportpark Goed Genoeg. Ondanks het verlies blijft AFC zesde met 45 punten. Dat zijn er acht minder dan Koninklijke HFC.

In Volendam ging het voor de beloften van FC Volendam mis in de slotfase. Het stond op dat moment 2-2 door twee goals van zowel Koen Blommenstijn (Jong Volendam) als Floris van der Linden (Spakenburg). Wimilio Vink, Robin Eindhoven en Vince Gino Dekker beslisten de wedstrijd in het laatste kwartier: 2-5. De Volendammers blijven vijftiende.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]