Jong AZ verstiert feestje Almere City; gelijkspel bij Jong Ajax - De Graafschap

Door een klinkende 3-0 overwinning heeft Jong AZ het seizoen goed afgesloten. Op bezoek bij Almere City, dat bij winst de vierde periode had gewonnen, sloegen de Alkmaarders na rust drie keer toe. Jong Ajax hield de De Graafschap in bedwang: 1-1.

Blije Jong AZ-spelers na een doelpunt tegen Almere City - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Almere City - Jong AZ

De spanning leek Almere City te veel te worden en daar profiteerde Jong AZ dankbaar van. Koud in het veld opende Mexx Meerdink de score in de 68e minuut met een droge knal in de rechterbenedenhoek.

Met die voorsprong namen de Alkmaarders geen genoegen. Dat leverde een klein kwartier voor tijd dan ook de 0-2 op. Uit een voorzet van invaller Quinten Dekkers zorgde Mo Taabouni voor de beslissing. Tien minuten later benutte Taabouni ook nog een strafschop: 0-3.

Dankzij de overwinning gaat Jong AZ over Almere City heen op de ranglijst. De ploeg van Maarten Martens eindigt op de dertiende plaats met 42 punten uit 38 duels.

Opstelling Jong AZ: Reus; Lathouwers (Dekkers/72), Velthuis, Dekker, Kerkez (Engel/84); Koopmeiners (Griffith/65), Taabouni, Buurmeester; De Jong, Duin (Meerdink/65), Poku (Van Brederode/65)

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Ar'jany Marta (midden) na zijn treffer tegen De Graafschap - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Jong Ajax - De Graafschap

Voor de bezoekers uit Doetinchem was het een spannende avond. Als Almere City de periode zou winnen dan was de kans groot dat De Graafschap de play-offs misliep. Zo ver kwam het niet, waardoor de Doetinchemmers zich op kunnen maken voor de toetje van het seizoen.

In Amsterdam kwam De Graafschap na rust op voorsprong. Jeffry Fortes kopte raak uit een hoekschop. Sam Hendriks en Giovanni Korte lieten grote kansen onbenut, waardoor Jong Ajax in de wedstrijd bleef. Ar'jany Martha maakte daar optimaal gebruik van door in de 78e minuut voor de 1-1 te zorgen.

Jong Ajax sluit een goed seizoen met maar liefst 82 doelpunten (samen met Excelsior de meeste van alle ploegen) af op de zevende plaats. De selectie van trainer John Heitinga speelde 63 punten bij elkaar, twintig minder dan kampioen FC Emmen.

Opstelling Jong Ajax: Gorter; Van Gelderen, Aertssen (Delgado/69), Hillen (Yah/46), Musampa; Warmerdam, Hlynsson, Fitz-Jim (Banel/57); Ihattaren (Martha/57), Rasmussen, Ünüvar (Misehouy/69)