Gelukkige comeback van FC Volendam levert gelijkspel op in seizoensafsluiting

FC Volendam heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel. In de laatste minuut kwam Het Nieuwe Oranje langszij bij FC Eindhoven: 2-2. Een wonderlijk resultaat, omdat de Noord-Hollanders vlak na rust met 2-0 achter kwamen en geen beste wedstrijd afleverden.

Joey Sleegers zet FC Eindhoven op voorsprong in Volendam - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Volendam zat direct al niet in de wedstrijd. Binnen zeven minuten werd dat afgestraft door FC Eindhoven, de nummer drie van de ranglijst. Barnabas Racz zette Sleegers alleen voor Filip Stankovic, waarna de clubtopscorer eenvoudig scoorde.

Er waren genoeg mogelijk voor de 0-2 in de eerste helft, maar de aanvallers van FC Eindhoven waren slordig in de afronding. Boy Deul leek tegen te scoren namens FC Volendam, maar de middenvelder maakte hands en kreeg daarvoor geel van scheidsrechter Rob Dieperink.

Opnieuw snelle tegengoal

Ook aan het begin van de tweede helft waren de palingboeren niet wakker. Opnieuw werd er veel ruimte weggeven en voor de tweede keer profiteerde Sleegers. Na een voorzet van Valentino Vermeulen schoof de spits simpel raak. De Brabanders namen daarna met het oog op de play-offs gas terug en trainer Rob Penders haalde enkele vaste waarden naar de kant.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam na een uur. Een voorzet van linksback Derry John Murkin werd op geweldige wijze afgerond door Gaetano Oristanio. De Italiaan scoorde met een weergaloze omhaal vanaf een meter of twaalf.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

In de laatste twintig minuten raakte invaller Mitchel van Rosmalen de lat namens Eindhoven, schoot Robert Mühren net naast en kreeg Stankovic een publiekswissel. Het werd in de 91e minuut uiteindelijk 2-2 toen een afstandsknal van Daryl van Mieghem via een verdediger in het doel ging. Daardoor sloten de Volendammers het seizoen toch nog enigszins goed af, al was het vertoonde spel belabberd.

Na 38 wedstrijden heeft FC Volendam 75 punten bij elkaar gespeeld. Kampioen FC Emmen eindigt op 83 punten. FC Eindhoven is derde geworden met een seizoenstotaal van 71 punten.

Opstelling FC Volendam: Stankovic (Vlak/82); James (W. Ould-Chikh/14), Mirani, A. Plat (Van Duijl/46), James; Antonucci (Zeefuik/73), Deul, Oristanio (El Kadiri/64); Kaars (Visser/46), Mühren, Van Mieghem