Ga naar Content

Egmondse verdachte van duinmoord zit nog maanden vast

De 29-jarige Egmonder die verdacht wordt van moord of doodslag op Peter Langenberg (56) uit Alkmaar blijft nog 90 dagen langer in voorarrest zitten. Dat heeft de rechtbank zojuist bekendgemaakt. De Alkmaarder werd op Paaszondag dood en ontkleed de duinen gevonden.

Foto: Politie / NH Nieuws

Negentig dagen is het maximaal aantal dagen dat iemand kan worden vastgehouden in voorarrest. Het Openbaar Ministerie laat aan NH Nieuws weten dat de verdachte nog steeds 'in alle beperkingen zit', wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Paaszondag

Op zondag 17 april wordt rond 15.30 uur in de Wimmenummerduinen het levenloze lichaam wordt gevonden van Peter Langenberg. Volgens de politie gaat het om een misdrijf en zou de vindplaats een 'mannenontmoetingsplek' zijn.

Vijf dagen later wordt de Egmonder opgepakt. Dorpsbewoners vertellen aan NH Nieuws 'precies te weten om wie het gaat'. 'Hij is in ieder geval geen geboren Egmonder, en volgens mij woonde hij bij zijn vader in huis', aldus één van hen.

Het onderzoek in de moordzaak is nog altijd gaande. Tweemaal deed de politie een oproep bij Opsporing Verzocht in de hoop de kleding, rugzak en kniebrace van het slachtoffer te achterhalen. Die spullen zijn nog altijd spoorloos.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]