Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Corendon wil Schiphol-chaos vermijden en wijkt uit naar Duitsland

6 mei 2022, 14.47 uur · Door Celine Sulsters

Luchtvaartmaatschappij Corendon laat passagiers vanwege de problemen op Schiphol nu ook vanaf vier luchthavens in Duitsland vertrekken. Het gaat in totaal om 100.000 vliegvakanties die vanaf vandaag worden aangeboden.

Ook vandaag staan er weer lange rijen op Schiphol. - NH Nieuws / Jouri Bakker

De luchthavens liggen net over de grens met Duitsland. Het gaat om Münster/Osnabrück, Weeze, Düsseldorf en Keulen. De aangeboden vluchten gaan vanaf 13 mei naar zonnige bestemmingen als Turkije, Spanje en Griekenland.

'Zonder stress'

Oprichter van Corendon Atilay Uslu heeft naar eigen zeggen moeten concluderen dat 'uitbreiding vanaf Schiphol of regionale  luchthavens in Nederland er deze zomer niet in zit'. "Daarom zijn we over de grens gaan kijken", licht hij toe in een verklaring. Duitsland is een logische keuze, omdat de Turkse zuster-airline van Corendon al vluchten vanaf Duitsland laat vertrekken. 

"We hebben afgesproken dat we per direct 100.000 stoelen kunnen inzetten voor de vliegvakanties voor onze Nederlandse en Belgische vakantiegangers naar populaire zonbestemmingen. Zonder stress en lange wachtrijen", aldus Uslu. 

Chaos

Sinds het begin van de meivakantie is het veel te druk op Schiphol. De chaos begon al op de eerste dag, toen 150 bagagemedewerkers van KLM onaangekondigd staakten. De terminals puilden uit met passagiers en vele vluchten werden vertraagd of geannuleerd.

Tekst gaat verder onder video. 

Schiphol-directeur Benschop over de maatregelen voor de zomer - NH Nieuws / Doron Sajet

Niet alleen de staking was debet aan de grote drukte; Schiphol heeft een verkeerde inschatting gemaakt wat betreft het aantal passagiers en ziekmeldingen onder het personeel. Dit weekend verwacht Schiphol weer veel lange rijen, vertragingen en zal een beroep doen op de luchthavens van Rotterdam en Eindhoven om vluchten over te nemen.

Schiphol gaat de komende tijd in overleg met de luchtvaartmaatschappijen om voor de zomer vluchten te schrappen. Als het de luchthaven niet lukt om genoeg personeel te werven, zullen er minder vluchten kunnen worden afgehandeld. Dat maakte Schiphol-directeur Dick Benschop afgelopen dinsdag bekend, nadat hij door het stof was gegaan voor de chaos die is ontstaan in de meivakantie.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]