Ga naar Content

Trainer Andries Jonker geeft Telstar het cijfer één: "Qua ranglijst"

Telstar gaat morgenavond op bezoek bij Roda JC de laatste wedstrijd van het seizoen. De Witte Leeuwen zijn bezig aan een slecht seizoen en staan op de voorlaatste plaats in de eerste divisie. "Je wil boven je budget presteren en dat is van geen kant gelukt. Qua ranglijst geef ik een één", is Jonker duidelijk.

Andries Jonker geeft Telstar een één als je kijkt naar de ranglijst - NH Nieuws

"Qua doorzettingsvermogen, arbeid leveren en de kop omhoog houden geef ik mijn spelers en de staf een negen", vervolgt Jonker. Verdediger Anwar Bensabouh kan zich daar wel in vinden. "Als wij kijken naar de plek op de ranglijst, dan is dat onvoldoende. Als je kijkt naar de manier waarop wij dagelijks trainen, dan is het niveau hoog", aldus Bensabouh.

"Ik had liever meer wedstrijden gespeeld"

telstar-speler anwar bensabouh

Eerste jaar als Witte Leeuw

Bensabouh is bezig aan zijn eerste seizoen bij Telstar. Hij kwam afgelopen zomer over van Almere City FC. "Het begon goed. Ik maakte mijn eerste goal voor Telstar, maar daarna liep ik een zware blessure op. Dat heeft mij een aantal maanden gekost. Ik had liever meer wedstrijden gespeeld", vertelt Bensabouh. Dit seizoen speelt hij als centrale verdediger, maar hij geeft zelf aan dat hij zich prettiger op het middenveld te voelt.

Tekst loopt door onder de video.

Anwar Bensabouh over dit seizoen - NH Nieuws

Voor Telstar staat er tegen de Limburgers nagenoeg niets op het spel. Afhankelijk van de resultaten op de andere velden, kan de ploeg nog een aantal plekken klimmen op de ranglijst. Toch vindt Andries Jonker het een belangrijke wedstrijd voor zijn mannen. "Bij dit soort wedstrijden zitten er een hoop scouts op de tribune. Als je ambities hebt, moet je je nu laten zien", aldus Jonker. 

Geblesseerd: 

- Ronald Koeman jr.
- Anthony Berenstein
- Yaël Liesdek
- Rein Smit
- Rashaan Fernandes

Ondanks slechte prestaties verwijt Andries Jonker zijn spelers niets - NH Nieuws

De wedstrijd tussen Roda JC en Telstar is morganavond live te horen bij NH Radio en begint om 20.00 uur. De uitzending begint een uurtje eerder. De commentator in Zuid-Limburg is Frank van der Meijden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]