Ga naar Content

Wildwest-taferelen in Velsen-Zuid: politie lost schoten na achtervolging die eindigt met crash

Een heftige politieachtervolging vannacht op de Rijksweg in Velsen-Zuid: de politie achtervolgde een 39-jarige automobilist uit Castricum die een stopteken negeerde. De achtervolging eindigde met een crash, waarna de automobilist al rennend op de vlucht sloeg. Agenten hebben daarbij meerdere waarschuwingsschoten gelost. 

Foto: NieuwsFoto.nl / Laurens Bosch

De achtervolging ging via Velserbroek richting IJmuiden. De man besloot niet te stoppen en heeft de achterkant van de politiewagen geraakt waarna hij vol tegen de wagen van een toevallige passant reed.

Na de aanrijding rende de verdachte weg en werden er vier waarschuwingsschoten gelost door agenten. "Agenten zijn toen gaan zoeken in de omgeving en vonden hem in een tuin van een bewoner", legt een woordvoerder van de politie uit. Hier is de man getaserd en aangehouden.

De inzittende van de aangereden personenauto is door ambulancepersoneel daar nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Foto: NieuwsFoto.nl / Laurens Bosch

Sporenonderzoek

De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft vannacht sporenonderzoek gedaan. Het is niet bekend of er iets gevonden is. Ook de auto van de verdachte is onderzocht. Hier werd geen vuurwapen gevonden. Volgens de politie wordt er ook onderzocht waarom de man is weggerend. "De aanleiding wordt verder onderzocht. Waarom gaat deze verdachte er opeens vandoor? Dat is de grote vraag."

Beide wagens zijn weggesleept. De weg was tot ongeveer 04:00 uur afgesloten.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]