Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Telstar intensiveert samenwerking met Landvreugd; nu ook jeugd in takenpakket

4 mei 2022, 09.00 uur · Door Frank van der Meijden

Telstar en assistent-trainer Ulrich Landvreugd gaan minimaal nog een jaar langer met elkaar door. Naast zijn rol bij het eerste elftal zal de huidige trainer van AFC bovendien meer taken op zich gaan nemen bij de club uit Velsen-Zuid. Zo krijgt Landvreugd een actievere rol binnen de jeugdopleiding. "Ik zal bij de jeugd de rechterhand en de ogen van Andries Jonker zijn."

Ulrich Landvreugd over zijn uitgebreide rol binnen Telstar - NH Sport

Landvreugd is dit seizoen een van de assistenten van Jonker bij Telstar en combineerde dit met de functie van hoofdtrainer bij AFC. Landvreugd kondigde al eerder aan afscheid te nemen bij de Amsterdamse tweededivisionist. De 50-jarige trainer heeft het bovendien naar zijn zin bij Telstar en toen Jonker hem benaderde voor de nieuwe vacature, werd hij gelijk enthousiast. "Ik loop mee vanaf het eerste elftal tot aan de Onder 14. Eigenlijk ga ik dus met alle teams meelopen en assisteren. Die combinatie bevalt mij wel", aldus Landvreugd. 
 

Quote

"Ik mag mij bemoeien met het eerste én ook met de jeugdopleiding"

Telstar assistent-trainer Ulrich Landvreugd

Tweede divisie

Telstar en Landvreugd hebben wel een mondelinge overeenkomst dat als er een mooie club langskomt voor de trainer, hij deze kans mag grijpen. "Ik heb een mooie club in de tweede divisie of iets anders moois nog niet uit mijn hoofd gezet. We kunnen wederzijds afscheid van elkaar nemen. Maar ik kan nu op het veld staan, mij bemoeien met het eerste én ook nog met de jeugdopleiding", licht Landvreugd toe.  

Tekst gaat verder onder de video.

Uli Landvreugd zal de rechterhand van Jonker zijn binnen de jeugdopleiding - NH Sport

Groeiende jeugdopleiding

Telstar-trainer Andries Jonker is de afgelopen jaren erg intensief bezig geweest met het opbouwen en het verbeteren van de jeugdopleiding van de club. Jonker wil dan ook meer jeugdelftallen bij Telstar en het toevoegen van een Onder 14 is het eerstvolgende belangrijke project. Jonker: "We hebben gevraagd of Landvreugd samen met Jay Kruiver en Abdel El Ouazzane dit team op zich gaat nemen."

Andries Jonker wilde Landvreugd graag binnenboord houden - NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]