Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Met Jan Smit als voorzitter gaat FC Volendam de eredivisie in

2 mei 2022, 10.57 uur · Aangepast 2 mei 2022, 15.01 uur · Door Stephan Brandhorst

Een koerswijziging in de top bij FC Volendam. Jan Smit wordt per 1 juli de nieuwe voorzitter van Het Nieuwe Oranje. De 36-jarige zanger volgt daarmee Piet Kemper op, die aangaf zijn termijn van drie jaar niet te verlengen.

Jan Smit geeft een presentatie bij FC Volendam - Orange Pictures

Smit was al nauw betrokken bij de onlangs gepromoveerde club. Sinds 1 januari had hij de leiding over de commerciële afdeling van Volendam. "Hoewel dit niet mijn plan was, ben ik dáár voor de club waar de club mij nodigt denkt te hebben. Volgend jaar vier ik hier mijn tienjarig jubileum, dan is dit maar het toetje", zegt Jan Smit, die aangeeft dat dit zijn laatste kunstje wordt bij de club, op de website van FC Volendam.

Kemper trad drie jaar geleden tegelijk met Team Jonk aan bij FC Volendam en geeft aan niet lang gezocht te hebben naar zijn opvolger. "Jan heeft veruit de meeste bestuurservaring van iedereen binnen de club en is onze bekendste ambassadeur. Daarom hebben we hem gevraagd zijn commercieel directeurschap neer te leggen om vanaf komend seizoen als voorzitter aan de slag te gaan."

De toekomst van hoofdtrainer Wim Jonk lijkt ook in het vissersdorp te liggen. Onlangs gaf hij aan 'dat het wel goed komt' wat betreft het verlengen van zijn aflopende contract. Beide partijen gaan na het seizoen met elkaar om tafel om een klap op een nieuwe verbintenis te geven.

Promotiefeest

Aanstaande vrijdag om 20.00 uur speelt FC Volendam de laatste wedstrijd van het seizoen. De club die vorige week promoveerde na een hectische wedstrijd in Den Bosch krijgt FC Eindhoven op bezoek. Zondag 8 mei volgt dan het promotiefeest met een aangepaste versie van de Heen-en-Weer.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]