Start van hoofdcontent

Sport

nl

Samenvatting: handballers Volendam in spektakelstuk langs Lions

30 april 2022, 20.30 uur · Aangepast 1 mei 2022, 13.12 uur · Door Frank van der Meijden

De handballers van Volendam hebben vanavond goede zaken gedaan in de HandbalNL League. De ploeg van Mark Ortega won na een spectaculaire wedstrijd met 29-26 van Lions uit Sittard-Geleen en blijft zo gedeeld lijstaanvoerder. 

Samenvatting: Volendam - Lions - NH Sport

Volendam begon dramatisch aan het duel en maakte in de openingsfase fout op fout. Na tien minuten keek de thuisploeg dan ook tegen een 3-8 achterstand aan. Gelukkig wist Volendam de rug te rechten en mede dankzij een uitblinkende Jordy Baijens, die vijf keer wist te scoren voor de rust, was de achterstand halverwege nog maar twee doelpunten: 10-12.

Tekst gaat verder onder de video.

Jordy Baijens zag dat Volendam veel te slordig begon - NH Sport

Scoringsdrang

Na de rust stelde Volendam orde op zaken en was de ploeg uit het vissersdorp de bovenliggende partij. Zlatko Pavicevic, die voor rust niet een keer wist te scoren, kreeg het juist in de tweede helft op zijn heupen en was maar liefst zeven keer trefzeker. Onder andere door de scoringsdrang van de Zweed, maar ook dankzij een uitblinkende doelman Dennis Schellekens boog Volendam de achterstand om in een voorsprong en stond het 18-17. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Jordy Baijens over de mooiste van zijn negen doelpunten namens Volendam - NH Sport

Publiek op de banken

Gedurende de tweede helft ging het publiek in sporthal Opperdam op de banken staan voor de oranjehemden. De Volendammers liepen zelfs uit naar een voorsprong van vijf punten: 25-20. In de laatste minuten van het duel kwam de overwinning niet meer in gevaar en uiteindelijk stond de 29-26 eindstand op het scorebord. Door de overwinning blijft Volendam samen met Aalsmeer gedeeld koploper in de stand met acht punten uit vijf wedstrijden. 

Trainer Mark Ortega is blij dat spelers op cruciale momenten opstaan - NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]