Ga naar Content

Fraaie goals Klaassen en Tadic helpen Ajax langs PEC Zwolle

Na een aantal moeizame duels heeft Ajax weer eens simpel gewonnen. In de Johan Cruijff Arena werd PEC Zwolle met 3-0 verslagen. Goals kwamen van Davy Klaassen (2) en Dusan Tadic. 

Davy Klaassen juicht na de 3-0 tegen PEC Zwolle - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De beginopstelling van Ajax was anders dan normaal. In plaats van het traditionele 4-3-3 speelde het 4-4-2 met Sébastien Haller en Dusan Tadic in de spits en Davy Klaassen daarachter. Ze leken nog even te moeten wennen aan de nieuwe formatie, want PEC kreeg binnen 40 seconden een grote kans. Na een goede voorzet van Thomas van den Belt zat Maarten Stekelenburg mis, Charli Landu kopte vervolgens van dichtbij over. Hier tegenover kon Ajax alleen enkele speldenprikjes zetten in de beginfase. Dat gebeurde via Ryan Gravenberch (slap afstandsschot) en Davy Klaassen (voorzet ongelukkig verlengd door Yuta Nakayama).

Uit een diepe pass van Kenneth Taylor brak Dusan Tadic na een halfuur toch de ban. De Serviër liet de bal stuiteren en volleerde vervolgens keihard de bal achter Kostas Lamprou (oud-keeper van Ajax): 1-0. Daishawn Redan kreeg hierna dé kans om gelijk te maken, nadat Gervane Kastaneer de bal terug kopte. De Amsterdammer schoot echter ver over. De kansen voor de Zwollenaren bleven op de loer liggen, want Landu kon bijvoorbeeld simpel doorlopen na een nonchalante actie van Jurrien Timber. De inzet van de aanvaller was te zacht. Vlak voor rust drong Ajax aan via Tadic en Mohamed Kudus, maar de stand bleef ongewijzigd. 

Tekst gaat verder onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Twee goals Klaassen

Na rust gebeurde er een stuk minder dan in de eerste helft. De eerste kans van de Amsterdammers was vrijwel direct raak. Na een voorzet van Tadic schoot Timber tegen de paal. In de rebound kon Davy Klaassen de bal simpel in het lege doel schieten: 2-0. Het niveau van de wedstrijd zakte hierna ver weg en het duurde lang voordat Ajax weer gevaarlijk werd. Tadic gunde na 68 minuten Haller een simpele intikker, maar de Ivoriaan schoot de bal huizenhoog over. Uiteindelijk zorgde Klaassen na 80 minuten met een magistrale krulbal voor de beslissing: 3-0. 

Door de zege van Ajax ligt de druk weer bij naaste belager PSV dat morgenmiddag in actie komt tegen Willem II. 

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Regeer (Rensch/67), Timber, Blind, Tagliafico; Taylor (Álvarez/82), Gravenberch, Kudus (Berghuis/57), Klaassen, Tadic, Haller (Brobbey/81) 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]