Ga naar Content

Noord-Hollandse malaise compleet: ook Jong Ajax en Jong AZ onderuit

In navolging van FC Volendam en Telstar hebben Jong Ajax en Jong AZ vanavond ook een nederlaag moeten slikken. Beide ploegen zagen de tegenstander één keer scoren. Voor de Amsterdammers gebeurde dat in Maastricht, terwijl de Alkmaarders thuis in Wijdewormer verloren van hekkensluiter Helmond Sport.

Een balende Peer Koopmeiners na het verlies tegen Helmond Sport - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Jong AZ - Helmond Sport

Het werd een wedstrijd met veel kansen voor beide ploegen. Keepers Sem Westerveld en Mike Havekotte bleken echter een sta-in-de-weg. Toch moest de Jong AZ-doelman vlak voor tijd capituleren. Een kopbal van Jules Houttequiet ging er via de grond met enig fortuin in.

Door het verlies heeft de ploeg van trainer Maarten Martens al vijf wedstrijden niet gewonnen. Alleen tegen Excelsior werd gelijkgespeeld en de andere vier duels gingen verloren. Jong AZ staat vijftiende met nog één wedstrijd voor de boeg. Het hoogst haalbare is de dertiende plek en het doemscenario is de achttiende plaats volgende week tegen Almere City.

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers, Velthuis, Dekker, Kerkez; Koopmeiners, Buurmeester, De Jong; Van Brederode, Poku (Meerdink/88), Taabouni (Griffith/46)

MVV - Jong Ajax

Voor Jong Ajax was de derde plaats nog haalbaar met een overwinning tegen MVV. Ondanks dat de ploeg van John Heitinga aardig begon, waren het de Limburgers die scoorden. Mitchy Ntelo strafte onoplettendheid achterin af door de bal langs doelman Calvin Raatsie te schuiven. Christian Rasmussen kreeg de grootste kans met een kopbal, maar de doelman redde.

Het dieptepunt van de avond was het uitvallen van Sontje Hansen. De aanvaller werd gewisseld met een op het oog zware blessure. Hij ging met een van pijn vertrokken gezicht strompelend het veld af. Door het verlies staan de Amsterdamse beloften op de zevende plaats. Theoretisch is de vijfde plek het hoogste haalbare volgende week tegen De Graafschap.

Opstelling Jong Ajax: Raatsie; Gooijer, Warmerdam (Yah/83), Hillen, Baas (Musampa/66); Fitz-Jim (Vos/66), Ünüvar (Misehouy/46), Hlynsson; Martha, Rasmussen, Hansen (Banel/83)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]