Ga naar Content

Vermiste Nieuw-Zeelandse Joanna levend gevonden

De Nieuw-Zeelandse Joanna die sinds woensdag 20 april werd vermist nadat ze spoorloos verdween in Amsterdam, is levend teruggevonden. 

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Dat meldt haar familie op Facebook. "Fantastisch nieuws! We hebben begrepen dat Joanna is gevonden. We hebben haar nog niet zelf gesproken, want ze is nog met de Nederlandse politie. We hebben nog geen verdere details hoe het met haar is." De politie in Amsterdam kan het nieuws inmiddels bevestigen. Het gaat niet om een misdrijf.

De 25-jarige vrouw verblijft sinds december in Amsterdam met een werkvakantievisum. Haar familie werd ongerust toen ze dagenlang niets meer van haar liet horen. Ook op haar sociale media bleef het daarna stil en kregen vrienden geen contact met haar. Haar handtas, portemonnee en telefoon werden eerder door een eerlijke vinder bij de politie gebracht. Ze was het laatst gezien bij het Volkshotel aan de Wibautstraat.

Een crowdfundactie, die werd opgezet zodat de familie op korte termijn naar Amsterdam kon vliegen om te helpen zoeken, leverde in enkele dagen tijd bijna 25.000 Nieuw-Zeelandse dollars (15.000 euro) op. De familie schrijft alsnog zo snel mogelijk naar Amsterdam te vliegen om Joanna te steunen. Het geld dat overblijft zegt de familie te doneren aan een goed doel dat families van vermiste personen steunt.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]