Ga naar Content

NH Radio verbreekt banden met Johan Derksen en haalt radioprogramma uit de lucht

NH Radio verbreekt de banden met presentator Johan Derksen. Dat is besloten na de recente uitspraken van Johan Derksen, waarin hij heeft bekend in het verleden een bewusteloze vrouw te hebben misbruikt. De bekende presentator was op NH Radio te horen met het muziekprogramma 'Muziek voor volwassenen', dat per direct niet meer te horen is. 

Foto: NH Radio

Johan Derksen ligt de afgelopen dagen onder vuur door zijn uitspraken. Ook het weglachen van de opmerkingen van de presentator door andere tafelgasten van Vandaag Inside afgelopen dinsdag is voor veel mensen verwerpelijk. 

Grensoverschrijdend gedrag

NH Radio verwerpt het grensoverschrijdende gedrag van de bekende presentator en voetbalkenner. 

"We kunnen zijn uitspraken, die zeer gevoelig liggen, ontzettend vrouwonvriendelijk en denigrerend zijn en die ook nog in een lacherige sfeer worden gedaan, inmiddels niet meer los zien van de persoon die bij ons elke week een programma presenteert", aldus de redactieleiding.

Andere omroepen

NH Radio is niet het enige station dat stopt met het radioprogramma van Johan Derksen: ook Omroep West en RTV Rijnmond verbreken de banden met de presentator. RTV Drenthe beraadt zich nog over de kwestie. 

Johan Derksen presenteerde zijn muziekprogramma al enkele jaren op de verschillende regionale zenders. De presentator draaide cd’s uit eigen kast en probeerde de luisteraars kennis te laten maken met muziek die ze doorgaans nooit op de radio hoorden.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.