Start van hoofdcontent

ZWANENBURG

nl

Na vier maanden coma is er 'sprake van bewustzijn' bij wielrenster Amy Pieters

28 april 2022, 17.36 uur · Aangepast 29 april 2022, 08.54 uur · Door Stephan Brandhorst

Voorzichtig optimisme rondom Amy Pieters. Bij de wielrenster uit Zwanenburg is na vier maanden coma weer 'sprake van bewustzijn', zo meldt haar ploeg SD Worx. Pieters crashte in december tijdens een training op de fiets, liep daarbij een ernstig hersenletsel op en werd daarom sindsdien kunstmatig in coma gehouden.

Foto: Amy Pieters in de nationale kampioenstrui - Orange Pictures / Dick Soepenberg

De ploeg meldt dat Pieters nu "enigszins non-verbaal kan communiceren". “Amy herkent mensen, heeft begrip van wat er wordt gezegd en kan steeds meer opdrachten uitvoeren.”

Pieters staat bekend als een wielrenster die wedstrijden op de weg en baan combineert. In 2014 pakte ze met de Omloop Het Nieuwsblad haar grootste zege op de weg. In 2019 werd ze in Alkmaar Europees kampioen op de weg en het afgelopen jaar pakte ze de nationale titel op de weg.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]