Ga naar Content

Balkoningsdag in Hoofddorp: Voor de laatste keer onder het balkon van Robbie feesten

Balkoningsdag, een Hoofddorpse term, ontstaan tijdens de coronacrisis. Toen twee jaar geleden Koningsdag werd omgetoverd tot 'Woningsdag' organiseerde Robbie een klein feestje voor de bewoners aan het Polderplein. Vorig jaar kreeg dat feestje een vervolg en vandaag pakt de Hoofddorper flink uit en heeft hij zelfs een vergunning voor een groot feest.

Balkoningsdag Hoofddorp - NH Nieuws

"Je kan in principe wel zeggen dat het een uit de hand gelopen grap is", vertelt Robbie op Koningsdag aan NH Nieuws. "Het begon klein en inmiddels kun je bijna zeggen dat het een soort evenement of festival is", vervolgt hij.

En geef hem eens ongelijk: tientallen mensen staan met een drankje op de muziek, afkomstig van het balkon van Robbie te dansen. Het is de derde editie van Balkoningsdag, maar tegelijkertijd mogelijk de laatste. Robbie woont volgend jaar niet meer aan het Polderplein, maar sluit een vierde editie niet uit. "Wie weet kunnen we wat organiseren met een podium of kunnen iets regelen met de nieuwe bewoner van ons appartement", besluit hij.

Het feest op het Polderplein gaat in ieder geval tot vanavond 19.00 uur door. Verschillende dj's en zangers treden tot dat tijdstip op.

Foto: Robbie Tang

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]