Ga naar Content

De Peiling: maximaal 1 blikje bier per persoon

Noord-Holland maakt zich, na twee jaar geen feestelijkheden door corona, op voor Koningsdag. Verschillende gemeenten komen met maatregelen om het feestgedruis onder controle te houden. In Amsterdam geldt morgen de 1-blikje-regel meldt de gemeente op hun site.

Foto: NH Nieuws

De regel geldt van zes uur 's ochtends tot middernacht. De stad wil overmatig alcoholgebruik beperken omdat het onveilige situaties en problemen kan opleveren. Je mag dus niet meer dan één stuk alcohol bij je hebben. Een voorraadje blikjes inslaan in de supermarkt zit er ook niet in want winkels verkopen maximaal één blikje of flesje alcohol per persoon. Een sixpack of thuistap geldt als meerdere stuks.

Geen alcohol

De NS meldt op haar website ook een aantal maatregelen met betrekking tot alcohol. Zo is het tijdens Koningsnacht en Koningsdag in het hele land niet toegestaan om alcohol op het station of in de trein mee te nemen. De stationswinkels zullen geen alcohol verkopen.

Wat vind jij?

Is de 1-blikje-regel een goede manier om ongeregeldheden te voorkomen? Of is het betutteling van de gemeente Amsterdam?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].