Ga naar Content

John Hagman krijgt lintje voor jarenlange vrijwillige inzet op Vennepse voetbalvelden

Voorzitter, wedstrijdsecretaris, jeugdtrainer, lid van de technische commissie, coördinator van de kleding en materiaalman. John Hagman is hét gezicht van de Vennepse voetbalwereld. In meer dan twintig jaar vertolkte hij als vrijwilliger ontelbare rollen binnen verenigingen en dat bleef niet onopgemerkt. Vanmiddag spelde burgemeester Marianne Schuurmans hem een koninklijke onderscheiding op de borst. 

Koninklijke onderscheiding voor John Hagman uit Nieuw-Vennep - NH Nieuws

"Zonder jouw inzet zou FC VVC niet kunnen bestaan", galmt de stem van burgemeester Marianne Schuurmans door de huiskamer van de familie Hagman. "Het heeft zijne majesteit dan ook behaagd jou te benoemen tot lid in orde van Oranje-Nassau", vervolgt ze. 

Tot het moment dat Schuurmans op de stoep stond, had John niks door. "Ik was erg verrast", vertelt hij aan NH Nieuws. "Het is uniek, wie overkomt dit nou? Dat zijn er maar een paar. Het geeft in ieder geval de waardering van de club aan voor datgene dat ik al tijd gedaan heb."

Onbetaalbaar

"John is onbetaalbaar voor een club", vertelt technisch coördinator bij FC VVC Rowdy Ten Hove. "In aanloop naar het besluit om John voor te dragen praat je met elkaar
over zijn rol binnen onze vereniging en dan besef je hoe ongelooflijk groot zijn bijdrage is geweest. Zijn rol als voorzitter tijdens een meer dan gevoelige fusie tussen SMS en Nieuw-Vennep is misschien het meest in het oog springende van al de rollen die hij vertolkt heeft, maar dat is uiteindelijk maar één van de diverse rollen", aldus Ten Hove

"Mij stoppen ze niet, daar is wel meer voor nodig"

John Hagman, gedecoreerde

Hagman heeft zijn vrijwilligersactiviteiten bij FC VVC de laatste jaren afgebouwd vanwege zijn gezondheid. Toch draagt hij nog zijn steentje bij. "Ik ben nog steeds wedstrijdsecretaris en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Mij stoppen ze niet!" Als erkenning kreeg hij eerder eerder een gouden speld van de KNVB. 

Ten Hove en de groep die bij de voordracht betrokken zijn, zijn trots en vertellen dat het meer dan terecht is dat Hagman de onderscheiding heeft gekregen: "In deze tijd en huidige vrijwilligersbeleid is John een speld in een vrijwilligershooiberg."

Foto: Niels van Steijn / NH Nieuws

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]