Start van hoofdcontent

WORMER

nl

Samenvatting: korfballers Groen Geel pakken laatste strohalm na zege op HKC

23 april 2022, 21.30 uur · Aangepast 24 april 2022, 15.55 uur · Door Milton Pus & Frank van der Meijden

Groen Geel heeft een beslissingsduel in de play-offs afgedwongen tegen HKC. De korfballers uit Wormer wonnen met 31-28. Bij een nederlaag tegen de club uit Hardinxveld-Giessendam was degradatie uit de Korfbal League een feit. Komende dinsdag valt de beslissing in de best-of-three serie.  

Samenvatting: Groen Geel - HKC - NH Sport/Frank van der Meijden

Sterke start Groen Geel

De Zaanse ploeg leidde halverwege de eerste helft met een ruime marge van vijf doelpunten tegen HKC: 10-5. Ondanks een harde wedstrijd begon Groen Geel sterk door Carlo de Vries en Elise Al. De korfballers uit Wormer leken meer inzet te tonen en stond met 17-11 voor bij de rust. Onder andere door een aantal rake schoten van Terenc Griemink kreeg de thuisploeg wat lucht. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Stijn Hoekstra zag dat Groen Geel op de juiste momenten toesloeg - NH Sport/Frank van der Meijden

HKC knokt zich terug

Na de rust kwamen de bezoekers terug van 18-13 tot 21-17. Hierna bleef het ongemeen spannend, want de ruime marge van Groen Geel verdween en HKC kwam tot op één punt: 26-25. In de slotfase bleef het stuivertje wisselen. Drie minuten voor tijd zorgde Lisanne de Bruin voor een ruime marge door 30-26 te scoren. In het resterende deel van de wedstrijd kwam de zege niet meer in gevaar en zodoende stond de 31-28 eindstand op het scorebord. 

Door de overwinning staat het 1-1 in de best-of-three serie. Daarom valt komende dinsdag de beslissing of Groen Geel ook volgend seizoen in de Korfbal League actief is. 

Daniel Harmzen zag dat de kwaliteiten van Groen Geel kwamen bovendrijven - NH Sport/Frank van der Meijden

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]