Ga naar Content

SOS Dolfijn opent de deuren voor bezoekers: "We zijn ongelooflijk trots"

Met een gloednieuw verblijf bij landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna kunnen bezoekers vanaf vandaag een kijkje komen nemen bij de opgevangen bruinvissen en dolfijnen van SOS Dolfijn. Een mijlpaal voor de stichting, die er hard voor heeft gewerkt. 

SOS Dolfijn opent deuren voor bezoekers - NH Nieuws

Het complex bestaat uit een grote opvang met laboratorium en een educatiecentrum voor bezoekers. Van achter glas kan er meegekeken worden als zieke dieren worden behandeld door de vrijwilligers. En naast dat is de ruimte ook nog voorzien van een bioscoop, een nagemaakte boot en een vloer waar je verschillende vissen op ziet zwemmen. "We zijn ongelooflijk trots dat we dit bereikt hebben", vertelt directeur Annemarie van den Berg van SOS Dolfijn.  

De stichting vindt het belangrijk om de bezoeker te betrekken bij het werk dat zij doen. Dankzij het educatiecentrum kunnen bezoekers achter het glas volgen hoe de vrijwilligers in de bassins ondersteuning bieden aan de gewonde dieren. "Op het moment dat je dat met je eigen ogen ziet, denk ik dat de boodschap van onze educatie nog beter overkomt bij het publiek", legt Van den Berg. 

Lees ook

Vrijwilligers

Naast de laatste werkzaamheden voor de opening is de stichting ook bezig met het opleiden van vrijwilligers. "Dat kunnen we nu mooi doen omdat er op dit moment geen dieren opgevangen worden", vertelt Annemarie. Als er een dier opgevangen wordt, heeft het beestje vaak 24 uur per dag zorg nodig. Vrijwilligers lossen elkaar dan in shifts af. "We hebben daarom vaak wel 50 vrijwilligers per week die we in moeten zetten", zegt Annemarie. 

Annemarie kan rekenen op tientallen vrijwilligers, maar is nog altijd op zoek naar nieuwe mensen. "Mensen denken altijd dat wij bedolven worden onder de sollicitatiebrieven, maar dat is niet zo", vertelt Annemarie, "dus meld je aan bij ons, we kunnen echt nog wel 20 vrijwilligers extra gebruiken."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]