Ga naar Content

Elkaar helpen: Enkhuizer brengt Roan (16) en vrienden in luxe auto naar schoolgala

Elkaar helpen in de samenleving, daar gelooft de Enkhuizense Veronica in. Daarom zette zij onlangs op Facebook een oproep of iemand in de stad haar zoon Roan en zijn vrienden met een mooie auto naar het galafeest van school wilde brengen, en dat lukte. Walter sprong in de bres voor Roan en zijn vrienden: "Ik kan het doen, en ik heb er een mooie auto voor."

Foto: Foto: WEEFF / Peter Goedhart

De drie mannen zien er tiptop uit gisteravond, met de haren in de krul en een smoking aan zijn ze klaar voor het grote galafeest van school. Vol trots poseren ze voor de Tesla van Walter, voordat hij ze naar partycentrum De Nieuwe Doelen brengt.

Scholieren komen op allerlei manieren aan bij het partycentrum: van een oude Amerikaanse auto, tot een trekker en zelfs op een aanhanger in een boot. "Je kan het zo gek niet bedenken. Vaak huren ouders iets, het is soms heel extreem", aldus Veronica. 

Hulp van de medemens

Veronica kiest ervoor geen auto te huren, maar de hulp in te roepen van haar mede-inwoners. Op de oproep op Facebook reageren veel Enkhuizers enthousiast. "Die zijn trots op hun auto en willen graag showen."

Ze willen met alle liefde Roan en zijn vrienden een rit aanbieden. "Hij kon ook kiezen uit een Ferrari of een Rolls Royce, maar hij wilde graag zijn vrienden meenemen en koos voor de Tesla", vertelt Veronica.

Veronica en haar zoon Roan vinden het erg mooi om te zien dat men dit voor elkaar over heeft. "Echt superleuk dat Walter dit voor de scholieren doet."

Foto: WEEFF / Peter Goedhart

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]