Koninklijke HFC verslaat Noordwijk dankzij messcherpe Morgan

Koninklijke HFC heeft vanavond in de tweede divisie met 2-1 gewonnen van vv Noordwijk. Dankzij twee doelpunten van verdediger André Morgan bleven de drie punten in Haarlem.

Jordy Hilterman in duel met Sander Bosma van Noordwijk - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Afgelopen zaterdag verspeelde Koninklijke HFC tegen AFC in de slotfase nog een 0-3 voorsprong en daarom was het afwachten hoe de ploeg van Gertjan Tamerus zich zou revancheren van de spectaculaire 3-3 tegen de provinciegenoot. Tegen Noordwijk hadden de Haarlemmers in de eerste helft het overwicht en na een half uur spelen resulteerde dit in de verdiende openingstreffer. André Morgan kopte rond de strafschopstip een hoekschop binnen, zodat Koninklijke HFC de rust in ging met een 1-0 voorsprong.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Veertien minuten na de thee was Morgan opnieuw trefzeker. Dit keer scoorde de verdediger met een knappe volley uit de draai. Na 65 minuten moest Koninklijke HFC echter verder met tien man na een rode kaart van Danny Hols. Noordwijk profiteerde direct van de overtalsituatie doordat Emiel Wendt namens de bezoekers de 2-1 maakte.

Spannende slotfase

In de laatste twintig minuten drong Noordwijk nog wel aan, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer. Voormalig FC Volendam-doelman Mitchell Michaelis hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op de been.

Door de overwinning blijft Koninklijke HFC op de tweede plaats staan in de tweede divisie en verkleint het bovendien het gat tot koploper Katwijk naar 7 punten.