ADO niet langs Jong PSV; FC Volendam kan vrijdag promoveren

Doordat ADO Den Haag er vanavond niet in geslaagd is om het inhaalduel met Jong PSV te winnen, kan FC Volendam aanstaande vrijdag op bezoek bij FC Den Bosch promotie veiligstellen. In de 64 minuten die nog gevoetbald moesten worden in Den Haag, wist de thuisploeg de 0-1 achterstand niet om te zetten in een overwinning. Het werd uiteindelijk 2-2.

Thomas Verheydt scoorde beide doelpunten voor ADO Den Haag - Foto: Orange Pictures

Op 11 maart viel de verlichting van het stadion in Den Haag uit. Er waren op dat moment 26 minuten gespeeld en Jong PSV stond met 0-1 voor dankzij een doelpunt van Johan Bakayoko.

In de tweede helft van het duel kwam ADO in de 55e minuut op gelijk hoogte dankzij Thomas Verheydt, maar Nigel Thomas deed al snel wat terug namens de Eindhovense talenten. Verheydt zorgde nog wel met zijn tweede van de avond voor de 2-2, maar ondanks een slotoffensief kwam de winnende treffer er niet meer voor thuisploeg.

FC Volendam

Door het puntverlies van ADO Den Haag verzuimt de ploeg om op 6 punten te komen van FC Volendam. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben de Volendammers een voorsprong van 7 punten op naaste belager FC Eindhoven. Als FC Volendam aanstaande vrijdag wint op bezoek bij FC Den Bosch, dan verzekert Het Nieuwe Oranje zich van eredivisievoetbal volgend jaar.

FC Den Bosch - FC Volendam is vrijdag live te volgen via de radio-uitzending van NH Sport. Om 19.00 uur begint op NH Radio de voorbeschouwing en om 20.00 uur is de aftrap.