Ga naar Content

Na 3 roofovervallen kon ze niet meer: Esther moest iets anders met haar leven gaan doen

Esther Wokke (50) is een mensen-mens. Ze geniet van alle contacten die ze heeft met de klanten van tankstation Wokke in Alkmaar, het familiebedrijf waar ze werkt. Maar de roofovervallen die ze meemaakt, zorgden ervoor dat ze met dat fijne werk moest stoppen. Ze besluit om zich in te zetten om dit soort ingrijpende criminaliteit te voorkomen, door jongeren te leren anders met elkaar en de wereld om te gaan. In onze serie 'Strijders' vertelt ze welke methode ze daarvoor ontwikkelde en waarom die zo succesvol is.

Foto: Melle Bos

Strijders zijn inspirerende Noord-Hollanders. Het zijn mensen die ervaringen hebben en vervolgens hebben omgezet naar een positieve bijdrage aan de maatschappij.  Met deze serie geven wij deze strijders een platform om dat verhaal te laten horen.

Esther doet haar verhaal in Ru Paré, een huis voor de buurt, in Amsterdam Nieuw-West. Om de onderwerpen die ze in haar lessen behandelt concreet te maken, heeft ze altijd een koffer bij zich. Daarin zitten voorwerpen als een spiegel, een boarding pass en een hoed. Ook bij de opname van 'Strijders' staat de koffer op het podium.

Esther houdt de supermentor agenda omhoog - Foto: Melle Bos

'Strijders' is ook te luisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcast-aanbieder. Luister de aflevering met Esther hieronder.

Lees ook

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.