Ga naar Content

Politie 'schietend door de straat' voor arrestaties in woonwijk Uithoorn

Bewoners van enkele straten in de Uithoornse wijk Thamerdal zijn vanavond opgeschrikt door een politieactie waarbij een of meerdere agenten hebben geschoten. De verdachten zijn kort daarvoor vermoedelijk klemgereden. Uiteindelijk zijn ze aangehouden. 

Foto: VLN Nieuws

Een buurtbewoner beschrijft tegenover mediapartner AAN! een wildwesttafereel. "Ze renden schietend door de straten hier." Of er gericht is geschoten of dat er uitsluitend waarschuwingsschoten zijn gelost, is onbekend. Ook is nog niet bekend of de verdachten op de agenten hebben geschoten. 

De confrontatie is geen toevalstreffer. De politie Amsterdam meldt op Twitter dat het om collega's uit Den Haag gaat. Zij waren 'in de omgeving van de Constantijn Huijgenslaan in Uithoorn voor een lopend onderzoek'. 

Meerdere straten

Een woordvoerder van de Haagse politie wil niet kwijt in welke straat of straten de politieactie exact heeft plaatsgevonden, maar buurtbewoners vertellen een verslaggever van AAN! dat 'er meerdere keren is geschoten'. De auto werd klemgereden in de Joost van den Vondellaan, waarna er in de naastgelegen Valeriuslaan en de Jan Luijkenstraat zou zijn geschoten. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op foto's uit de straat van na de arrestaties is een auto te zien waarop het politieonderzoek zich lijkt te richten. De Volkswagen staat half in een perkje, al wil de politie dus nog niet bevestigen of de verdachten daar zijn klemgereden. Volgens de AAN!-verslaggever is de andere auto van de politie. "Er liepen veel agenten in burger, het was een speciale actie."

Auto klemgereden door politie in burger in Joost van den Vondellaan in Uithoorn - Foto: VLN Nieuws

De woordvoerder van de Haagse politie meldt dat de verdachten zijn opgepakt op verdenking van een grond binnen het lopende onderzoek, en niet vanwege geweld tegen de politie.

Niemand gewond

Onbekend is hoeveel agenten hebben geschoten en hoe vaak er is geschoten. Ook wil de politie nog niet kwijt hoeveel verdachten er zijn aangehouden. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt, besluit de woordvoerder.

Foto: VLN Nieuws

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]