Ga naar Content

Samenvatting: zaalvoetbalbeker prooi voor Hovocubo na sterke slotfase

De zaalvoetballers van Hovocubo hebben vanavond de beker gewonnen. In een spannende finale werd afgerekend met FC Eindhoven. Het eindigde in het Topsportcentrum Rotterdam in 5-2. "Een finale waar alles in zat", sprak een stralende Hovocubo-trainer Sander van Dijk na afloop.

Samenvatting van de bekerfinale tussen Hovocubo en FC Eindhoven - NH Nieuws

Vlak voor rust werd de score geopend door Yoshua St. Juste. Hij tikte binnen na een mooie aanval. Dertig seconden later werd het zelfs 2-0 voor de ploeg uit Hoorn door een eigen goal van FC Eindhoven. 

Tekst loopt door onder video

Hovocubo-trainer Sander van Dijk na het winnen van de beker in het zaalvoetbal. - NH Nieuws

"Na de 2-2 gingen wij beter voetballen. Je moet ook wel wat mazzel hebben, maar wij moeten veel eerder de trekken overhalen"

hovocubo-trainer sander van dijk

Ondanks het prettige moment van scoren kwamen de Brabanders na rust terug. Via Said Bouzambou en Oualid Saadouni werd het zes minuten voor tijd 2-2. Hovocubo toonde echter veerkracht en kwam dankzij Abdessamad Attahiri snel weer op voorsprong. St. Juste en Karim Mossaoui zorgden in de laatste minuten voor de 5-2 overwinning.

"Na de 2-2 gingen wij beter voetballen. Je moet ook wel wat mazzel hebben, maar wij moeten veel eerder de trekker overhalen. Ook de complimenten aan FC Eindhoven. Twee fantastische ploegen die tot het uiterste zijn gegaan", aldus Van Dijk.

Yoshua St. Juste belangrijk

Met twee treffers had St. Juste een groot aandeel in de overwinning van Hovocubo. "Het was niet zeker of ik de wedstrijd zou halen. Ik heb vorige week niet gespeeld, omdat ik last had van mijn schouder. Met wat extra pijnstillers en de goals voel je geen pijn meer", vertelt hij na het veroveren van de beker.

Tekst loopt door onder video.

Yoshua St. Juste was met twee goals belangrijk voor Hovocubo - NH Nieuws

Ook Noord-Hollands succes bij de vrouwen

Eerder op de avond won Os Lusitanos de bekerfinale bij de vrouwen. De Amsterdammers waren met 4-1 te sterk voor FC Marlène uit Heerhugowaard.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]