Ga naar Content

Heilooërs halen hun paspoort vanaf volgend jaar 'bij de bieb'

Inwoners van Heiloo moeten vanaf 2023 op een nieuwe locatie hun paspoort en rijbewijs ophalen en pasgeboren baby's aangeven. Het gemeentehuis verhuist namelijk naar het voormalige pand van de Rabobank aan de Stationsweg, naast de bieb. Het huidige gemeentehuis blijft een gemeentelijk monument.

Foto: Gemeente Heiloo

Volgens de gemeente voldoet haar onderkomen aan het Raadhuisplein niet meer aan de huidige manier van werken. Het bestuurscentrum is verouderd en er is te weinig vergaderruimte. Daarbij is het 'erg gehorig en slecht geïsoleerd'.

Omdat het om een grote investering vraagt om het pand te verbouwen en 'de toekomst duurzaam in te gaan' werd gezocht naar een andere locatie voor de raad, het college, de servicebalies en het sociaal team. Die is gevonden in het pand van de Rabobank: "Dit pand ligt centraal in Heiloo, voldoet aan duurzaamheidseisen en zit in hetzelfde gebouw als de bibliotheek."

Samenwerking met bibliotheek

Burgemeester Mascha ten Bruggencate is blij met de keuze: "Wij worden buren van de bibliotheek en daar zijn wij heel blij mee", zegt ze. Volgens haar zorgt de verbinding met de bieb ervoor dat ze de ruimte 'optimaal kunnen gebruiken' en 'ontstaan er nieuwe kansen voor onze dienstverlening'. 

Ook de bibliotheek kijkt uit naar de samenwerking met de gemeente. "Wij geven taalles, helpen inwoners digitaal vaardig te worden en groeien steeds meer naar een maatschappelijke educatieve bibliotheek", zegt directeur Dilly van Empel. "Met de gemeente als nieuwe buren kunnen wij kijken hoe wij onze dienstverlening op elkaar kunnen laten aansluiten en versterken."

In 2023 in gebruik

De planning is om deze zomer of dit najaar samen met de bibliotheek de nieuwe locatie te verbouwen. "Het streven is om in 2023 de nieuwe locatie in gebruik te nemen", zegt de gemeente.

Voor het oude raadhuis worden dit jaar de bestemmingsmogelijkheden onderzocht: "De villa, het oude raadhuis, is en blijft een gemeentelijk monument en houdt ook deze status."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]