Ga naar Content

Oud-leerling Laurens inspireert leerlingen Murmellius Gymnasium met les over zonneauto’s

Leerlingen van het Murmellius Gymnasium Alkmaar kregen dinsdag een bijzondere les over zonneauto's, duurzaamheid, innovatie en teamwork. De les werd gegeven door leden van het Brunel Solar Team van TU Delft, waaronder Laurens de Boer uit Heiloo, die zelf van het Murmellius komt. Als kers op de taart presenteerden ze de prijswinnende zonneauto Nuna Phoenix.

Oud-leerling Laurens inspireert leerlingen Murmellius met les over zonneauto’s - NH Nieuws

"Op de middelbare school is mijn passie voor technologie echt begonnen", vertelt Laurens aan mediapartner Alkmaar Centraal. "Dat ik nu elke dag als mechanicus van het team bezig kan zijn met technologie en innovaties is natuurlijk erg gaaf. Daarom vind ik het ook heel bijzonder om vandaag terug te zijn bij mijn oude school om hier de nieuwe generatie te kunnen inspireren."

Elk jaar bouwt en verfijnt een team studenten een zonneauto en neemt daarmee deel aan internationale races. Laurens gaat over de mechanica van de Nuna 11S. Bovendien is hij dit jaar een van de coureurs. "Ik ben dit jaar vooral verantwoordelijk voor het optimaliseren van de motor van Nuna. Ik heb daarnaast ook nog de mogelijkheid om de motor zelf als coureur uit te mogen testen. Dat maakt het extra bijzonder."

Leerlingen van het Murmellius Gymnasium bewonderen de zonneauto - Foto: Alkmaar Centraal

"Duurzaamheid en innovatie spelen een grote rol bij de ontwikkeling van deze auto, maar daarnaast wil ik ook echt benadrukken dat je veel meer kunt bereiken als je samenwerkt als een hecht team", legt Laurens uit. "Wij gaan straks met het hele team een race rijden in Zuid-Afrika, dat had ik alleen nooit kunnen bereiken."

Laurens heeft het over de Sasol Solar Challenge, een achtdaagse race van 4.000 km in september. Zijn team werd derde in een testrace in Marokko, maar met de nodige verbeteringen gaan ze voor de vierde overwinning in grote Zuid-Afrikaanse race. TU Delft won eerder al zeven keer de Australische race.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]