Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Saviera Davids viel ruim 60 kilo af, maar toen kwamen haar echte problemen pas naar voren

13 april 2022, 10.00 uur · Aangepast 15 april 2022, 10.55 uur · Door Arend de Geus

Als haar oma overlijdt, besluit Saviera Davids (24) uit Amsterdam dat ze iets aan haar overgewicht gaat doen. Oma gunde haar zo graag een slanker lichaam en suggereerde eerder al tegen haar om een maagverkleining te overwegen. Over wat die ingreep voor Saviera betekent en hoe ze haar ervaringen inzet om andere jonge vrouwen voor te bereiden op de mogelijke effecten ervan, vertelt ze in onze serie 'Strijders'.

Melle Bos

Strijders zijn inspirerende Noord-Hollanders. Het zijn mensen die ervaringen hebben en vervolgens hebben omgezet naar een positieve bijdrage aan de maatschappij.  Met deze serie geven wij deze strijders een platform om dat verhaal te laten horen.

Saviera doet haar verhaal in Ru Paré, een huis voor de buurt, in Amsterdam Nieuw-West. Ze heeft een foto bij zich van haar oma en van zichzelf toen ze nog twee keer zo zwaar was. En een BH, die haar nu veel te groot is.

Saviera laat een van haar oude BH's zien - Melle Bos

'Strijders' is ook te luisteren als podcast. Abonneer je op de serie via je favoriete podcast-aanbieder. Luister de aflevering met Saviera hieronder.

In het programma Strijders vertellen inspirerende Noord-Hollanders hun verhaal. Stuk voor stuk proberen zij op hun eigen manier de wereld net iets mooier te maken.

Strijders wordt uitgezonden op het TV-kanaal van NH Nieuws en via onze website. Ook zijn de verhalen te beluisteren als podcast. Abonneer je daarop via je favoriete podcastkanaal. Hier vind je een overzicht van alle Strijders.