Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Regisseur en producent John van de Rest (82) overleden: "Ontzettend aimabele kerel"

7 april 2022, 20.32 uur · Aangepast 7 april 2022, 23.38 uur · Door Priscilla Overbeek

Regisseur en producent John van de Rest is gisteren op 82-jarige leeftijd overleden. Hij regisseerde onder meer programma's als Pipo de Clown, Sesamstraat, Citroentje met Suiker en Laat maar zitten. Van de Rest overleed in zijn woonplaats Laren.

Regisseur John van de Rest in zijn tijd bij de KRO (1968) - Jack de Nijs / Anefo

Van de Rest debuteerde in 1961 met de jeugdserie Pipo de Clown bij VARA. In 1965 werkte hij mee aan de oprichting van het Mickery theater in Loenersloot op en in 1969 werd hij artistiek directeur van Het Nieuw Rotterdams Toneel.

In 1966 verliet hij de VARA om toneelregisseur te worden. Hij regisseerde verschillende producties bij Theater, Mickery en het Nieuw Rotterdams Toneel (N.R.T.). Toch keerde hij televisie nooit helemaal de rug toe. In de periode 1976-1985 werd hij adviseur van de KRO voor dramazaken en werkte mee aan verschillende producties, van dramaseries tot kinderprogramma's.

Quote

"Iemand waardoor je je graag liet regisseren"

Acteur Frank Groothof (75)

Begin jaren '90 vertrok Van de Rest naar Duitsland waar hij aan de slag ging voor Joop van den Ende. Hij maakte daar de series John Sinclair en Die Wache. Voor het theater produceerde hij onder andere De Fantast, Jeanne d’Arc, Glazen Speelgoed, en Tsjechov de musical.

'Fijn en warm persoon'

Acteur Frank Groothof (75), bekend van onder meer Sesamstraat en Klokhuis, reageert geschrokken op zijn overlijden. "Wat een naar bericht. Ondanks dat het alweer meer dan dertig jaar geleden is, heb ik altijd heel fijn met hem samengewerkt."

Toch heeft hij nog veel goede herinneringen aan die samenwerking. "Het was een ontzettend fijn en warm persoon. We zijn ooit met de hele crew bij hem thuis uitgenodigd. Dat was een geweldige avond. Hij wilde alles met ons delen. Zo was hij; een ontzettend aimabele kerel. Iemand waardoor je je graag liet regisseren."

John van de Rest was getrouwd met actrice Liesbeth Struppert en later met Josine van Dalsum. Hij laat twee kinderen na, Thijsje en Aram.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.