Ga naar Content

Mijn Stargardt - Lotte strijdt voor haar zicht

Als Lotte Luykx, een 21-jarige student aan Inholland Haarlem, zich laat testen op de ziekte van Stargardt, is ze positief gestemd over de uitkomst. Zij heeft het niet. Ze heeft toch geen klachten, zoals haar zus? Maar het loopt anders. Nu zet ze zich in om geld in te zamelen voor onderzoek. Zodat ze niet langzaam haar zicht verliest en ze haar toekomstdroom niet hoeft op te geven.

Foto:

De makers van 'Mijn Stargardt' zijn Julia Verhoef, Dennis Giling en Sascha Duijst. Centrale punt in hun documentaire is een overleg dat Lotte met vrienden heeft, die haar helpen met het opzetten van een campagne die tot meer aandacht en onderzoeksgeld voor haar ziekte moet leiden. Dat is waar Lotte op dit moment in haar leven mee bezig is. Filmisch vormt het de schakel tussen de terugblikkende scènes met haar vader en het gesprek met een lotgenoot, die haar moed inspreekt met de woorden dat er ook als de ziekte voortschrijdt, nog voldoende te genieten valt.

Foto:

Toekomstige Noord-Hollandse mediamakers uitdagen en een platform bieden, dat is wat NH Media doet, in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. Studenten van hun minor Video & Televisie werden op pad gestuurd met de opdracht voor ons een documentaire te maken. 

'Mijn Stargardt' is een van de geselecteerde producties die NH Media publiceert

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.