Ga naar Content

KNMI geeft code geel af voor zware windstoten

Het KNMI heeft voor Noord-Holland code geel afgegeven voor zware windstoten. In de ochtend komen er windstoten tot 90 kilometer per uur voor, vanuit een zuidwestelijke richting. De zware windstoten kunnen overlast veroorzaken voor het verkeer. 

Foto: Adobe Stock

De harde wind gaat gepaard met flinke regenbuien. Volgens NH Nieuws-weerman Jan Visser trekt er op dit moment een 'intensief regengebied' over de provincie, gepaard met een koufront. "In Sint-Pancras is 10 millimeter regen gevallen en in Wijk aan Zee 13 millimeter."

"Aan de kust is het stormachtig", aldus Visser. Ook landinwaarts waait het flink, daar kunnen de windstoten ook tot wel 75 kilometer per uur komen.

Na opklaringen weer stormachtig

Aan het eind van de ochtend gaat de wind even liggen. "Tot het begin van de middag is het droger met opklaringen", vertelt Visser. Later vanmiddag rukt de wind weer op. "Daarbij is er kans op hagel en onweer. Het wordt maximaal 9 tot 10 graden."

De windstoten zijn vanmiddag naar verwachting nog heviger en kunnen aan zee tot wel 95 kilometer per uur komen. Ook is de wind dan gedraaid en komt deze vanuit westelijke richting.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.