Start van hoofdcontent

WOGNUM

nl

Stacaravan en schuur in Wognum gesloten na drugsvondst

6 april 2022, 14.00 uur · Aangepast 7 april 2022, 10.41 uur · Door Maurits van Egdom

Een stacaravan en schuur in Wognum zijn door burgemeester Frank Streng gesloten. Aan de Oosteinderweg werd twee kilogram hennep en een omgebouwd alarmpistool gevonden, aan de Stolphoevelaan een grote hoeveelheid hennepplanten. Twee mannen uit Medemblik (31 en 51) zijn opgepakt. Dat meldt de politie.

Foto van hennepkwekerij ter illustratie, genomen in Amsterdam - Martin Damen

Aan de Stolphoevelaan werd een groot hennepplantage aangetroffen, goed voor zo'n 147 planten. Ook werd de stroom voor de plantage illegaal afgetapt. De hennepplanten zijn vernietigd door de politie.

De politie heeft toen een 31-jarige man aangehouden na de vondst van twee kilo hennep, voor de plantage een 51-jarige man. "Beiden zijn afkomstig uit de gemeente Medemblik", bevestigt een woordvoerder.

Op grond van overtreding van de Opiumwet is de woning voor drie maanden gesloten.

Wees oplettend

Burgemeester Frank Streng over de vondst: "We streven als gemeente een veilige leefomgeving na voor alle inwoners. Door dit soort praktijken steeds verder terug te dringen, herstellen we de openbare orde."

Hij roept inwoners dan ook op om bij verdachte situaties de politie of via Meld Misdaad Anoniem te bellen. "Zo trekken we samen op in het terugdringen van de criminaliteit en het behoud van een veilige leefomgeving."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]