Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Gele Kanaries vliegen niet, maar draven in Alkmaar

4 april 2022, 18.34 uur · Aangepast 4 april 2022, 19.54 uur · Door Thomas Brood

Het drafseizoen is weer van start gegaan. Zondag werden er in drafcentrum Alkmaar tien koersen verreden. "Toch wel een grote dag. Ik hoop dat hier de wederopstanding van de draf- en rensport begint. Door corona viel alles van de ene op de andere dag stil", vertelt baanspeaker Rogier den Dekker.

Opening drafseizoen: "Ik hoop dat hier de wederopstanding van de draf- en rensport begint" - NH Nieuws

Stal De Gele Kanaries

Rogier den Dekker is al bijna dertig jaar baanspeaker van beroep. Nieuw dit drafseizoen is Stal De Gele Kanaries. "Met 140 eigenaren die honderd euro per maand betalen, hebben wij nu achttien paarden gekocht. Dat moeten er twintig worden", vertelt initiatiefnemer Peter Delis.

"Als je in geld denkt dan kan ik je elke illusie besparen"

Initiatiefnemer stal de gele kanaries peter delis

Doel van Stal De Gele Kanaries is om meer koerspaarden te krijgen in Nederland. Ook hoopt Delis mensen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met de paardensport. "Het trainen van een paard kost al snel duizend euro per maand. Als je met tien mensen één paard hebt dan ben je met honderd euro klaar en heb je tien keer zoveel plezier", vertelt Delis.

Geld verdienen?

Je wordt dus vooral aandeelhouder voor de beleving en liefhebberij. Je moet niet de illusie hebben om er rijk van te worden. "Als je in geld denkt dan kan ik je elke illusie besparen. Wanneer je in emotie denkt dan is het verschrikkelijk leuk om jouw paard te zien winnen", aldus Delis.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]