Ga naar Content

Indrukwekkend eerbetoon AZ-supporters voor overleden fan Hannes (23) uit Ursem

Een triest bericht uit Ursem, waar Hannes Paauw is overleden. Hij leed aan een agressieve vorm van wekedelenkanker en is slechts 23 jaar geworden. Tijdens AZ-Vitesse was er zaterdagavond een indrukwekkend eerbetoon voor de fanatieke AZ-supporter, voor wie eerder nog de actie 'Hollen voor Hannes' op touw was gezet.

Spelers van AZ achter het spandoek voor Hannes - Foto: Twitter / @AZAlkmaar

Paauw was een fervent AZ-supporter. Eerder kwamen supporters van de Alkmaarse voetbalclub hem een hart onder de riem steken, met een sfeeractie in zijn achtertuin

Tijdens AZ-Vitesse, een dag na zijn overlijden, werd er stilgestaan bij zijn overlijden. Supporters klapten voor Hannes, sterretjes werden ontstoken en op de videoschermen werd een grote foto van Hannes getoond. Een indrukwekkend geheel. "Soms is een voetbalstadion net een kerk", was het treffende commentaar van de Wognumse ESPN-verslaggever Sjors Blaauw bij ESPN. 

Tekst gaat door onder de tweet. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na afloop van de wedstrijd (3-1 winst voor AZ) poseerden de spelers van de thuisploeg achter een enorm spandoek. 

Familie, vrienden en bekenden kwamen op 5 februari nog in actie, tijdens 'Hollen voor Hannes'. Tijdens de dag liepen zo'n 200 mensen 8 kilometer, waaronder heel veel inwoners van zijn woonplaats Ursem. Er werd ingezet op 3000 euro, maar er werd meer dan 10 keer zoveel opgehaald. Inmiddels staat de teller op 38 duizend euro. Het gedoneerde geld zal worden gebruikt voor onderzoek naar wekedelenkanker. Er kan nog altijd gedoneerd worden.

Voor Hannes zelf kwam de hulp te laat, maar dat er zoveel mensen in actie kwamen, gaf hem een goed gevoel. 

Tekst gaat door onder de foto. 

Hannes Paauw was een fervent AZ-supporter - Foto: Aangeleverd

In mei 2021 werd bij Hannes de diagnose wekedelenkanker vastgesteld. Een zeldzame vorm van kanker die zich bij Hannes ook nog eens agressiever gedroeg dan verwacht. Verdere behandeling sloeg niet aan en vlak voor de kerstdagen werd duidelijk dat doktoren niets meer voor hem konden doen.

"We zijn zo trots op hem en dankbaar voor alle liefde die hij ons nalaat", zo laat de familie weten op de Instagram-pagina van 'Hollen voor Hannes'

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]