Ga naar Content

Wedstrijd tegen Feyenoord duurt een helft te lang voor VV Alkmaar

VV Alkmaar is vanavond in eigen huis onderuit gegaan tegen de vrouwen van Feyenoord. Het duel in de eredivisie vrouwen eindigde in 1-3. De Noord-Hollanders kwamen vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong.

Balende speelsters van VV Alkmaar na een goal van Feyenoord - Foto: Orange Pictures

Veerle van der Most zorgde in de zesde minuut voor de 1-0. De ploeg van Mark de Vries kon daarna achterover gaan leunen. Feyenoord had moeite om tot kansen te komen, waardoor er in het vervolg van de eerste helft niet meer gescoord werd.

Na rust kantelde de wedstrijd snel. Een minuut na de gelijkmaker van Pia Rijsdijk zette Kim Hendriks de Rotterdammers op een 2-1 voorsprong. Ruim twintig minuten voor tijd werd het overwicht van Feyenoord duidelijker uitgedrukt in de score toen Rijsdijk de wedstrijd in het slot gooide.

VV Alkmaar staat zevende op de ranglijst met zestien punten na twintig wedstrijden. Feyenoord is de nummer drie van Nederland. Koploper FC Twente won vanavond met 5-0 van Excelsior en heeft een voorsprong van drie punten op nummer twee Ajax Vrouwen. De Amsterdammers komen dit weekend niet in actie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]