Ga naar Content

Gooise natuurfotograaf gaat los op sneeuw: "Gewoon genieten"

Wie er vroeg bij was kon vanochtend op de Westerheide genieten van een winter wonderland. En dat op 1 april! Natuurfotograaf Arie van den Hout was een van de  fanatiekelingen die nog voor zonsopgang op pad ging. 

Natuurfotograaf gaat los op sneeuw - NH Nieuws

Arie's passie is fotografie, maar nog meer houdt hij van de natuur. Deze besneeuwde ochtend was voor hem dan ook een schot in de roos. "De sneeuw is om te beginnen sprookjesachtig. Het is schoon en wit. En schoonheid is toch wat we proberen te vinden in fotografie." 

Sporen in de sneeuw

De sneeuw komt ook nog goed van pas bij de zoektocht naar dieren. Om ze vast te leggen zoekt Arie naar sporen die de aanwezigheid van een hert of vos kunnen verklappen. "Het voordeel van de sneeuw is,  waar je normaal zou denken: er loopt geen ree of konijn of wat dan ook, kan je nu zien dat hier bijvoorbeeld een konijn gelopen heeft."  

Rust

Als professioneel fotograaf is Arie vandaag gewoon aan het werk. Maar het is eigenlijk honderd procent genieten: "De natuur is rust. Als kind ging ik de natuur al in om even rust te vinden van alles in de wereld en dat is eigenlijk nog steeds zo. Op een dag als vandaag is het gewoon genieten. Terug naar je hart, terug naar de natuur. Dat gevoel!"

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]